Hauraton odvodnja

HAURATON GmbH & Co. KG
Bulevar Arsenija Čarnojevića 101
11070 Beograd / Srbija
+381 (0) 603560025
info-rs@hauraton.com

Prenos znanja na studente

Hauraton pokreće HESP program za studente

April i maj 2018 – Novi HAURATON EUROPEAN STUDENT PROGRAMME (HESP) je započet u sedištu kompanije u Rastattu između 18. i 21. aprila 2018. Kompanija specijalizovana za tehnologije atmosferske odvodnje iz južne Nemačke okupila je studente i profesore građevinskih fakulteta iz ukupno osam zemalja srednje i istočne Evrope prvi put povodom ovog događanja. Dvadeset i dva studenta i profesora iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Slovačke i Bugarske – izabrana u procesima sprovedenim s njihovim mentorima na fakultetima – su uzeli učešće u prvom krugu programa u aprilu mesecu.

HESP predstavlja platformu koja pruža studentima diplomskih studija mogućnost prisustvovanja prezentacijama, putovanjima i radionicama. Povezan s tim je prenos znanja i prilika kao i razmena iskustava između stručnjaka i budućih stručnjaka na ovom polju. Program usmeren na primenu znanja, uključujući izazove pri ugradnji i proračunima hidrauličkog kapaciteta očekuje buduće inženjere u Rastattu. Marcus Reuter, glavni direktor Hauratona, naglasio je: “S HESP-om i usavršavanjem akademskih građana u našem sektoru, stvaramo platformu za stručnjake kao i za jačanje svesti, u zemljama srednje i istočne Evrope, o prvoklasnim tehnologijama atmosferske odvodnje koja je od velike važnosti za okolinu i njenu zaštitu. Razvoj profesionalnih kontakata je ključan za naše delovanje u ovim državama.“

Inicijativa poput HESP-a je dosad jedinstvena u stručnim krugovima. Studenti na kraju primaju i sertifikat za učestvovanje u programu. Drugi krug HESP programa održava se od 23. do 26. maja u Rastattu.

Hauraton je smešten u Rastattu, Nemačka i uspešno postoji već 60 godina. Danas, Hauraton posluje u 70 zemalja duž celog sveta i jedan je od tržišnih lidera u odvodnji i upravljanjima vodnih resursa. Hauraton nudi više od 2,000 različitih proizvoda podeljena u četiri grupe: Niskogradnja, Okolina, Aqua i Sport s tendencijom stalnog proširenja ponude proizvoda. Predstavljanjem Recyfix kanala od recikliranog kompozitnog materijala, Side-Lock sistema bešrafnog zaključavanja i detaljnog kataloga, Hauraton se smatra liderom u inovacijama. Lista referenci uključuje međunarodne projekte poput: staze Formule 1 u Sochiju, fudbalske stadione za svetsko prvenstvo u Brazilu, muzeja Mercedes-Benz u Stuttgartu i aerodroma Fraport u Frankfurtu.

Za više informacija www.hauraton.com



 
HESP
HESP
HESP
 
 

HAURATON GmbH & Co. KG
Bulevar Arsenija Čarnojevića 101
11070 Beograd / Srbija
+381 (0) 603560025
info-rs@hauraton.com

 

Imprint        Privacy policy