Hauraton odvodnja

HAURATON GmbH & Co. KG
Bulevar Arsenija Čarnojevića 101
11070 Beograd / Srbija
+381 (0) 603560025
info-rs@hauraton.com

Kako je FASERFIX beton došao u Nemačku

Kakve veze jedan italijanski motocikl ima sa HAURATON-om ?

Bilo je to godine 1963., sedam godina nakon osnivanja kompanije, osnivač HAURATON-a Karl Hauger čuo je za novi, italijanski cement sa fantastičnim karakteristikama. Ovaj cement je omogućavao da se beton ojača vlaknima i tako postignu do tada nedostupni nivoi stabilnosti.

Vodeći se impulsom, skočio je u kompanijski auto, DKW Master Class, kako bi kupio cement u Livornu za izradu uzoraka. Nažalost, DKW nije mogao da podnese naporan put do Italije pa je ostao na putu u kvaru. Nijedan servis u Italiji nije mogao da popravi DKW. Tako je sa iznosom od 320 maraka, što je u ono vreme predstavljalo valutu, Karl Hauger kupio polovni Motor Guzzi Cardellino. Natovaren sa 25 kg cementa, u roku od 3 dana doputovao je nazad u Rastatt preko prevoja Gotthard.

Testovi sa novim cementom su odmah sprovedeni te su uistinu pokazali njegova revolucionarna svojstva. U tom trenutku rođena je linija proizvoda FASERFIX. Karl Hauger nije mirovao dok, 2 godine kasnije, nije uspeo da takav cement kupi od poznatog nemačkog proizvođača, jer je transport od Italije do Nemačke bio preskup. U to vreme još nije bio izgrađen tunel Gotthard.

Do današnjeg dana, izvrstan kvalitet HAURATON betonskih proizvoda temelji se na ovom cementu koji je prvi put tako avanturistički transportovan. I to je razlog što italijanski motocikl još uvek stoji na počasnom mestu u HAURATON-ovom centru za klijente. 
 

Moto Guzzi Cardellino u HAURATON-ovom centru za korisnike

Moto Guzzizoom
Moto Guzzi Stieglitzzoom
Moto Guzzi Papierezoom
 
 
 
 

HAURATON GmbH & Co. KG
Bulevar Arsenija Čarnojevića 101
11070 Beograd / Srbija
+381 (0) 603560025
info-rs@hauraton.com

 

Imprint        Privacy policy