Hauraton odvodnja

HAURATON GmbH & Co. KG
Werkstraße 13
76437 Rastatt / Srbija
+381 (0) 603560025
info-rs@hauraton.com

Istorija HAURATON-a 1956 - 1974

RASTATT, 1956

Kanal za odvodnju kao prvi korak do pozicije globalnog igrača

U prvim danima HAURATON-a, tada još pod imenom Hauger und Jägel, kompanija je uglavnom proizvodila poljoprivredne kanale. Tamo gde su se nekada gradili otvoreni kanali i odvodi, sada su po prvi put bile dostupni prefabrikovani elementi za jednostavnu ugradnju. Ti kanali su prvi HAURATON kanali za odvodnju. Ovaj proizvod razvijao se korak po korak do širokog raspona koji ima danas.

Naziv HAURATON predstavlja akronim koji je nastao kombinacijom slogova sledeće tri reči: Hauraton (prezimena osnivača kompanije g-dina Karla Haugera), Rastatt (mesta u kojem se nalazi sedište kompanije) i reči beton, kao osnovnog resursa odnosno materijala od kojeg se sastoje naši proizvodi.

HAUGER RASTATT BETON = HAUGER RASTATT BETON = HAURATON

HAURATON istorija u slikama

Karl Haugerzoom
 

1965 - raspon proizvoda raste uz porast prometa

Novi proizvodi u asortimanu

Ubrzano se uz kanalice uvode novi proizodi u HAURATON-ov asortiman. Završne ploče za zidane ograde su pristupačna i učinkovita zaštita zidova u kući, vrtu i dvorištu. Zamenjuju skupo do tada dostupno rešenje kamenim pločama. Danas se proizvode u više širina.

HAURATON 1965zoom
 

1974 - Inovacije osiguravaju poziciju na tržištu

Inovacije proizvoda pokreću izvoz

U 70-ima HAURATON se ističe rasponom inovativnih proizvoda, pa tako započinje izvoz na najvažnija zapadnoevropska tržišta. Na primer, potpuna zaštita rubova metalnim okvirom čini kanalice trajnijim i otpornijim. Tada se rađa FASERFIX - beton ojačan vlaknima, što po prvi put čini zidove kanalica tanjim uz visoku vertikalnu stabilnost, te se postiže manja težina samog proizvoda. FASERFIX kanalice razvijaju se za različita područja primene. Visokootporni raspon kanala FASERFIX SUPER jedan je od najomiljenijih programa kompanije i danas.

HAURATON 1974zoom
 
 
 
 

HAURATON GmbH & Co. KG
Werkstraße 13
76437 Rastatt / Srbija
+381 (0) 603560025
info-rs@hauraton.com

 

Imprint        Privacy policy