Hauraton odvodnja

HAURATON GmbH & Co. KG
Bulevar Arsenija Čarnojevića 101
11070 Beograd / Srbija
+381 (0) 603560025
info-rs@hauraton.com

Međunarodna konferencija upravljanja atmosferskom odvodnjom Budimpešta 2014

Drainage with visionzoom

22. maja 2014 održana je prva  MEĐUNARODNA KONFERENCIJA UPRAVLJANJA ATMOSFERSKOM ODVODNJOM u Budimpešti. Stručnjaci za odvodnju  iz sedam evropskih država su se okupili na ovoj jedinstvenoj konferenciji kako bi razmenili informacije o upravljanju atmosferske vode koja  postaje sve više i više glavna tema u svetu. Cela Konferencija je bila  istovremeno prevođena na sedam različitih jezika.
 
Organizatori ovog događaja su Mađarska Komora Inženjera (odjeljak Vodoprivrede i hidrotehničkog građevinarstva), koju zastupa predsednik g. Gyula Reich i Mađarsko udruženje hidrotehničara, koju zastupa podpredsednik g. Károly Baross.
 


HAURATON je kao pokrovitelj podržao Organizacioni odbor uz pomoć svoje međunarodne mreže s odabirom stručnjaka za odvodnju iz Rumunije, Bugarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Nemačke.
 
Šest profesionalnih predavača iz četiri različitih zemalja su održali predavanja o važnosti, tretmanu, prikupljanju i proceđivanju atmosferskih voda te su podelili informacije o upotrebi sivih voda u urbanim područjima. Prezentacije su bile vrlo interaktivne i samim time se učesnicima omogućilo, da postavljaju individualna pitanja i da sa ostalim učesnicima, ali i predavačima, podele vlastita iskustva.
 
Pauze nisu isključivo služile samo za predah, nego kako bi se takođe raspravljalo o prezentovanim temama sa stručnjacima za odvodnju iz različitih zemalja. Veliki izbor uzoraka, koji su bili prezentovani u prostoru za odmor, omogućavali su jednak pristup proizvodima za atmosfersku odvodnju koji su bili predstavljeni na održanim predavanjima.
 
Povratne informacije učesnika u knjizi utisaka održane Konferencije su bile i više nego pozitivne. Naročito odgovarajuća kombinacija tema, međunarodnog “žara” i ravnoteža između službenog i kulturnog programa koji su bili veoma cenjeni od strane stručnih gostiju.
 


Prva  MEĐUNARODNA KONFERENCIJA UPRAVLJANJA ATMOSFERSKOM ODVODNJOM je potvrdila veliko zanimanje stručnjaka za atmosfersku odvodnju sa ciljem da se informišu o novim trendovima na području tretmana atmosferskih voda te da svoja iskustva podele sa stručnjacima iz drugih zemalja. To nam je odličan pokazatelj za nastavak ovakvog događaja u 2015.

László Mrekva - Moderator konferencije sa Univerziteta u Bajizoom
László Mrekva - Moderator konferencije sa Univerziteta u Baji
Gyula Reich (predsednik) - predstavnik Mađarske Komore Inženjera za vreme njegovog izlaganjazoom
Gyula Reich (predsednik) - predstavnik Mađarske Komore Inženjera za vreme njegovog izlaganja
Predavanje Dr. Józsefa Gayera (GWP = Global Water Partnership)zoom
Predavanje Dr. Józsefa Gayera (GWP = Global Water Partnership)
Razgovor predavača i eksperata odvodnje za vreme pauzezoom
Razgovor predavača i eksperata odvodnje za vreme pauze
 
 
 
 

HAURATON GmbH & Co. KG
Bulevar Arsenija Čarnojevića 101
11070 Beograd / Srbija
+381 (0) 603560025
info-rs@hauraton.com

 

Imprint        Privacy policy