Hauraton odvodnja

HAURATON GmbH & Co. KG
Bulevar Arsenija Čarnojevića 101
11070 Beograd / Srbija
+381 (0) 603560025
info-rs@hauraton.com

Dizajnerska rešetka METROPOLIS: Kiša u susret Jugendstil -a

Nova METROPOLIS rešetka ponovo predstavlja Nouveau Art arhitekturi

Ko kaže da rešetke odvodnih kanala moraju da imaju običan i konzervativan izgled? Predstavljanjem njene dizajnerske rešetke „METROPOLIS“, kompanija HAURATON dodaje novu stranicu svom proizvodnom programu primenom visokog nivoa estetike. Nove rešetke nisu samo funkcionalne, već i vizuelno privlačne, sa sinusoidnim, asimetričnim linijama i oblicima koji „protiču“ kroz dizajn, inspirisane osnovnim elementima umetničkog pravca nastalog oko 1900. Jugendstil (nem. Jugend – „mladost“) i Art Deco.

METROPOLIS: odvodnja uz emociju i eleganciju

Planeri i arhitekti sada mogu dodati jedinstvene detalje specijalnim građevinskim projektima, bilo da se radi o futurističkoj arhitekturi ili istorijskim gradskim centrima, dajući projektu dodatni. "Dizajn za METROPOLIS zasnovan je na dekorativnim prepletenim linijama stanice metroa u Parizu ili sličnim važnim objektima koji su preokrenuli vek, a prilično bogat stil definišu i određeni geometrijski elementi", naglašava direktor kompanije HAURATON Marcus Reuter. "Sa METROPOLIS-om, ne samo da želimo da urbanistima i planerima pružimo visokokvalitetnu tehnologiju, već i naprednu fleksibilnost u pogledu umetničkog izražavanja za njhove građevinske projekte."

Krajem 19. veka Jugendstil i Art Deco doprineli su povećanju ukrasnog i ornamentalnog dizajna za industrijske materijale kao što su beton i čelik. Stoga nije iznenađenje da su ova dva pokreta bila izvor inspiracije za nove rešetke. Fokusirajući se na individualnost i nove oblike, a uz tehničku saradnju HAURATON-ovog inženjera proizvodnje Klaus Veiler, kompanija za industrijski dizajn Reform Design sa sedištem u Štutgartu, stvorila je METROPOLIS.

Inspiracija od strane kreativnog Savetnika prodaje iz Francuske

Projekat je inicijalno inspirisan savetnikom za prodaju HAURATON-a u Franscuskoj Jean-Christophe Turgne, koji je kreirao prve crteže. Marcus Reuter: "Naše francuske kolege imaju oko za stil i često stvaraju ambiciozna, napredna rešenja za posebne projekte. Imajući to na umu, ideja za Metropolis je stvorena." Izazov u fazi razvoja je bio da se napravi rešetka koja bi bila jednostavna za proizvodnju i koja bi mogla da izdrži opterećenja do 400 kN (klasa D 400), uprkos posebnom estetskom dizajnu rešetke.

Kompatibilna sa FASERFIX KS i RECYFIX PRO

Da bi bila kompatibilna sa sistemima kanala FASERFIKS KS i RECIFIKS PRO, bilo je neophodno da rešetka poseduje tačnu širinu i da bude svestrana, prilagođavajući se jedinstvenom sistemu SIDE-LOCK. HAURATON je otišao dalje i učinio je mogućim da se ručica za zaključavanje integriše kako bi se rešetka fiksirala. "Nije bilo nikakvih ograničenja u pogledu dizajna. Iz razloga funkcionalnosti i tehničke sigurnosti, nosači ispod rešetke morali su biti nevidljivi sa vrha", objašnjava Marcus Reuter. Svi ovi zahtevi su ispunjeni ovim ekskluzivnim i modernim proizvodom.


Bilo da se prodaje pojedinačno za FASERFIKS KS ili kao kombinovani artikal za RECIFIKS PRO, rešetka će biti dostupna u nominalnim širinama od 100 i 200 mm.

Nova rešetka METROPOLIS dostupna FASERFIX KS i RECYFIX PRO.zoom
Nova rešetka METROPOLIS dostupna FASERFIX KS i RECYFIX PRO.
Dizajnerska rešetka METROPOLIS dostupna u dve nominalne širine: 100 mm and 200 mmzoom
Dizajnerska rešetka METROPOLIS dostupna u dve nominalne širine: 100 mm and 200 mm
Dizajnerska rešetka METROPOLIS izdržava opterećenja do klase D 400. Ovde u nominalnoj širini 200 mm zoom
Dizajnerska rešetka METROPOLIS izdržava opterećenja do klase D 400. Ovde u nominalnoj širini 200 mm
 

Više informacija o METROPOLIS:

 
 
 

HAURATON GmbH & Co. KG
Bulevar Arsenija Čarnojevića 101
11070 Beograd / Srbija
+381 (0) 603560025
info-rs@hauraton.com

 

Imprint        Privacy policy